Att göra eller inte göra?

Ingredienser

Citronbotten:
6 st ekologiska ägg
5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
100 g smör
2 dl mjölk
7 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
Skal och saft av 2 citroner
Smör till teflonformarna (1 x 26 cm i diameter, 3 x 16 cm/diam.)
Chokladbotten:
3 st ekologiska ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao av god kvalitet
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 msk kallt kaffe
Smör till teflonformarna (1 x 26 cm i diameter, 1 x 16 cm/diam.)
Vit chokladmousse:
150 g vit kvalitetschoklad
2 dl vispgrädde
2.5 dl kesella 10 %
Skal av 1 citron
Mörk chokladmousse:
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
1 st ekologisk äggula
1 msk mörkt muscovadosocker
0.5 msk varmt kaffe
1 msk mörk rom
Skal och saft av 1/2 apelsin
1.5 dl vispgrädde
Vit marängkräm:
4 st ekologiska äggvitor
3 dl strösocker
Saft av 1 citron
350 g mjukt smör

1 st sats sockerlag (se recept nedan)
3 msk rom
3 dl färska hallon

Sockerlag:
1 st liten flaska
2 dl strösocker
1 dl vatten
Saft av 1 citron


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0