vad hände med sommaren?

Imorgon ska det vara mellan 10-16 grader. Det skulle inte vara så konstigt m det inte hade varit AUGUSTI! Nu ska det ju vara som varmast. Vad händer? Och i Norge då! Helt sjukt. Snö. Nu? Det är ju nästan så att man tar fram höstkappan. Jag älskar verkligen hösten och vintern så det är ju mysigt att det blir kallt men det är lite för tidigt bra. Nej hopp nu är ugnen varm! Baka, baka liten kaka eller bröd iallafall. God natt!
Den här låten är mys. Lyssnar på den nu. Jose Gonzalez – Heartbeats

hoppas att ni haft en trevlig helg! Jag har iallafall haft det^^

Igår var andra och sista dagen av popaganda vilket är synd, hade varit så roligt med en dag till. Det var väldigt mysigt och vi bara njöt av varandras sällskap och musiken, såg konstsim med herrar, åt thaimat och träffade andra man kände. Det var bara mysigt helt enkelt men det blev väldigt kallt fram på eftermiddagen och kvällen men då kom vi på en sak som gjorde att vi blev lite varmare, vi gick in i publikhavet och värmde oss. Även om det inte var jättetätt så kände man hur det var varmare.
Efter popaganda så sa jag och Linn hej då till Alice och Fanny och begav oss till något biljardställe och träffade två av Linns kompisar plus en av deras kompis och spelade biljard väldigt länge. Kom hem typ halv fyra. Men hurtig som jag är;) så tranade jag med pappa imorse. Inte så tidigt som vi brukar men ändå! Typ halv nio.

And it hurts with every heartbeat

I torsdags jobbade jag mellan 17.00 och 22.00 och jag trodde det skulle vara segt, ensamt, kallt och bara supertråkigt men det var inte det:) Jag fick stå i ett stånd tillsammans med en annan prick och pratade hela kvällen så det slog bort mina förväntningar minus kylan.
Nu pågår popaganda och igår såg vi First aid kit, de var jättebra, Belle and Sebastian, också jättebra men bäst, absolut bäst var Robyn. Det var 12 000 där och vi stod i princip längst fram vid scenen, jag hade bara Alice framför mig, och det var underbart. HON VAR SÅ JÄVLA BRA!!! Har nog aldrig sett en så bra liveartist. GRYM! Asså ÅH jag är fortfarande helt lycklig över den timmen.
Hur som helst så ska vi dit idag igen vid tre och stanna hela dagen och så kanske, men bara kanske så ska jag ut med Linn ikväll men vi får se hur det blir. Är ju lite småsjuk.

pro

Bara så ni vet så skriver jag på en MacBook. Har dock inte döpt den än. ^^

religion a

Det känns som att det är många i Sverige som inte förstår hur man kan tro så starkt på en religion eller Gud trots att majoriteten av världens befolkning tror på Gud. Kan så många människor ha fel? Jag respekterar verkligen religion och folk som är troende och så men ändå är det så svårt att förstå att vi i Sverige är de som är annorlunda. Att vi är minoriteten.

And all the lights that lead the way are blinding

Att lyssna på den här låten med detta i bakgrunden nr man strax ska sova är underbart. Så avslappnande och mysigt.

flum på globala

Idag var första riktiga skoldagen och det känns bra. Schemat är bra:) Kolla in måndagen liksom!

Igåpr var som sagt första skoldagen men vi tvåor och treor träffade aldrig ettorna så vi bestämde oss för att leva upp till våra rykten idag då de skulle få se oss för första gången. Klä oss bohemiskt, hippieaktigt och vi tände rökelser i korridorerna och många av oss gick runt barfota. Här är några bilder jag har lånat av söta Frida:)





Tant dog

Maca. Pecka-Dea. Chefen. Rottigan. Plutt. Andrea. Du är söt.


Cosmic love


Florence + The Machine – Cosmic Love

A falling star fell from your heart and landed in my eyes
I screamed aloud, as it tore through them, and now it's left me blind

The stars, the moon, they have all been blown out
You left me in the dark
No dawn, no day, I'm always in this twilight
In the shadow of your heart

And in the dark, I can hear your heartbeat
I tried to find the sound
But then it stopped, and I was in the darkness,
So darkness I became

The stars, the moon, they have all been blown out
You left me in the dark
No dawn, no day, I'm always in this twilight
In the shadow of your heart

I took the stars from our eyes, and then I made a map
And knew that somehow I could find my way back
Then I heard your heart beating, you were in the darkness too
So I stayed in the darkness with you

The stars, the moon, they have all been blown out
You left me in the dark
No dawn, no day, I'm always in this twilight
In the shadow of your heart

The stars, the moon, they have all been blown out
You left me in the dark
No dawn, no day, I'm always in this twilight
In the shadow of your heart 

Cirklar

Igår var jag i Rålis och såg på sommarbio tillsammans med Linn, Monique, Maja, Cissi och Johanna. Vi såg I rymden finns inga känslor och den tyckte vi minsann om! Söta Alice hade cyklat till Rålis och sa hej^^ <3
Idag var första skoldagen. En stor del av kladden samlades innan och så åt vi frunch tillsammans i skinnisparken. Jag hade sovmorgon men vaknade ändå av mig själv typ halv åtta... Det har blivit som en rutin nu när jag antingen gått upp tidigt för jobb eller träning. Jag kan inte sova längre än till åtta...

Snart börjar det igen.

Sista dagen på sommarlovet. Redan? Detta betyder att jag imorgon kommer få träffa min klass:D Vi ska träffas tidigare och ha en frukost-picknick innan vi börjar, vilket ska bli mysigt^^. Hur som helst så tillbringar jag den sista dagen på Galejan.
Igår var en lång och ganska stressig dag på galejan. Det var lördag och nickelodeondagen vilket resulterar i mycket folk. Men när jag kom hem så hade vi och familjen Reyes en liten kräftskiva:)
Just nu lyssnar jag på en spellista med några låtar med nästan alla band som ska vara med på popaganda.
Popaganda 2010. Jag lyssnar nu på First Aid Kit – Hard Believer
Linn är hemma igen^^ <3

so much higher

Jag vill eller nej. Jo meh... Jag vill. Eller? Nej men jag måste. Inte. Göra. Ett. Skit.

bara för att den här bilden är så söt och för att jag gillar den den här låten.

Augustana – Fire

hurtbulle!!!

God morgon! Idag gick jag upp klockan 06.03 (snoozade lite), drog på mig träningskläderna och joggingskorna och bar mig av ut  lite kyla. 14 grader. I augusti. Hmm... Jag sprang intervaller och sedan joggade jag runt Skarpnäck. Sedan åt jag frukost tillsammans med pappa som också hade tränat. Nu har jag kokat pasta till lunchen. Jobbar idag igen. På tal om jobbet, igår fick jag stå i kassan för första gången. Men det sa jag redan igår, kom jag på men jag sa inte i vilket stånd inte! Jag stod i kassan i något stånd som har ett spel som heter krossen. Man ska kasta en boll och krossa en porslinstallrik. Jag lyckades inte... ÄN! Får öva lite:P

Skriver för skrivandets skull

Klockan är nu 21.39 och jag ligger i sängen för att sova. Jag lyssnar på musik Jacques Brel – Amsterdam och jag låtsas att det regnar.
Jag är trött. Jag har jobbat idag. För första gången i kassan. Vi anställda åkte slänggungan tillsammans. Jag gillar den känslan. Att hänga fritt. Lätt.
Imorgon är det fredag. Nu lyssnar jag på Christina Perri – Jar Of Hearts. Början på sista helgen på sommarlovet. Jag ska jobba till och med lördag. Men det är kul. Enformigt men kul. Lite långtråkigt men mysigt. Blandade känslor.
Jag saknar vintern. Mörkret. Kylan. Snön. Den varma chokladen man dricker med mängder av grädde efter att ha åkt "pulka" (svart sopsäck) med alldeles för lite kläder på sig.

Mad world

Det här är en dans med Billy och Ade från So you think you can dance. Så bra och hemsk. Dessutom så är det min absoluta favorit låt som de dansar till. Lyssna på texten i låten samtidigt som ni kollar på dansen. Den handlar om en hemlös och en framgångsrik man.    
Eftersom jag inte lyckades lägga in videoklippet här så länkar jag den bara.

jagvilljagvilljagvilljagvilljagvilljagvilljagvilljagvilljagvilljagvilljagvilljagvilljagvill

På fredag vill jag gå på sommarbio för då visar de Milk och jag har inte sett den än.

8 dagar kvar

Ännu en dag avklarad på galejan. Imorgon är det en vecka kvar till skolan börjar igen. Det känns konstigt att sommarlovet redan är slut när det inte ens känns som att det har börjat. Vad hände med värmen detta år?  

LÄngtar tillbaka



Stort piano

Original

Ibland så kan man spela tvärflöjt såhär...

Eller såhär...
men jag fattar inte hur han kan göra det till den här låten...

Smashmallows, Pinnbröd och mygg

Hemma från camping på Utö! Det var så mysigt, jobbigt, underbart, äckligt men samtidigt så roligt! Sällskapet gjorde allt, så tack Ebba, Lisa, Paula och Jenni för dessa tre dagar. 
Det var meningen att vi skulle tält ute i det fria på Utö men när vi var på båten dit fick vi veta att det var tältförbud på hela Utö och dessutom eldförbud så vi bodde på en jättemysig camping istället vilket nog var bra:)
Första kvällen när vi väl lyckats få fart på brasan så grillade vi korv, det mycket goda pinnbrödet och mängder med smashmallows. Vi tog ett kvällsdopp vilket man nästan ångrade. Det var svinkallt! Jag brukar inte ta tid på mig att komma i vattnet men nu tog det tid. Så otroligt kallt. Dessutom så fick jag flera myggbett på ryggen eftersom man stod med överkroppen över vattenytan ett tag. Det böev bara lite svullet och bara lite rött. 
Jag vaknade flera gånger mitt i natten och eftersom jag gled ner mot tältets en hörn, vid mina fötter, hela tiden. Marken var inte så rak, det sluttade ganska så mycket. Andra natten la jag massa kläder under liggunderlaget och jämnade ut det hela:)
Andra dagen köpte vi glass och tog en lång promenad på Utö. Vi såg massa får på vägen, miniräkor och två små ormar. Varma koppen blev det till lunch. Mmm va gott! Njae... Till middag däremot! Mmm! Men det skriver jag om senare. 
Efter lunch gick vi över en liten bro till en liten ö och klättrade över ön till andra sidan där det fanns klippor och så badade, solade och åt vi lantchips där. Men man vande sig aldrig vid det kalla vattnet så det blev mer ett dopp förutom super woman Paula som till och med simmade lite! Middagen tog tid. Vi kokade spaghetti i två omgånger eftersom vår kastrull inte var så stor. Vi gjorde en stor skål av aluminiumfolie för att pastan skulle hålla sig varm medan vi gjorde den goooda såsen. Vi fräste lö med paprika, hällde i kikärtor och sedan krossade tomater. Så gott!
Sedan åt vi hajkbanan och ännu mer pinnbröd och smashmallows! 
Idag åt vi frukost på en brygga i solen. Polarmackor och sedan en varsin bulle som vi köpt på ett bageri på ön.
När vi lämnade Utö var vi utmattade, myggbitna och svettiga.
Haha det här blev inte ett kort inlägg inte:D Hade det bara så skoj och vill komma ihåg så mycket som möjligt i framtiden men har inte fått med allt ändå.
Jag vet att jag skriver det ofta men bilder kommer senare.

Kräftskiva!

Måste bara kort säga att denna kväll var så mysig. Vi åt kräftor och baguette med brieost och mmm...  Bilder kommer senare. Imorgon bär det av till Utö för tältning:) Lite halvt oplanerat vilket är asskönt! Har inte ens börjat packa än hehe... GOD NATT! Uppdaterar inte igen förrän södag. SO LONG SUCKERS!

Just so you know...

Nu är jag hemma efter ännu en arbetsdag. Yasmin, Monique, Cissi, Linn, Evelina och Johanna kommer hit ikväll för att äta kräftor och se på fotboll.


God morgon!

Nu var denna dags träning avklarad, även frukosten är uppäten. Om en och en halv timme drar det av till galejan för att jobba. Hoppas det blir dåligt väder idag och att vi alla får sluta tidigare. Jag behöver nämligen packa inför morgondagen då jag ska åka till Utö och tälta tillsammans med Ebba, Lisa och Jenni.

Jag och Andrea i Kroatien.

Trött men glad!

Idag fick jag veta att jag fått jobbet som jag sökte till för några dagar sedan:) GRATTIS TILL MIG! :D
Jag började redan idag. Det är på galejan tivoli på skansen jag pratar om och idag fick jag stå vid dem stora slänggungorna hela dagen. Jag är så glad att jag fick jobbet men jag är så trött nu, haha jag kom hem för en timme sedan och ligger nu i sängen och ska sova eftersom jag är så utmattad.
En glad låt passar nu:)
R.E.M. – Shiny Happy People

popaganda

Som sagt har jag, Linn och Alice köpt popaganda-biljetter:D Förra året hade vi inga biljetter och satt utanför båda dagarna. Dessa filmer är från då:)


När hela världen sover

Nu har jag både hunnit träna och äta frukost medan resten av världen sover. Nästan alla iallafall... 
Igår bakade jag bröd. Jag har aldrig bakat bröd förrut förrutom scones och småfranska. Knäckebröd har jag bakat en gång också. Det blev väldigt lyckat. Ett bröd med valnötter och ett med linfrön och solrosfrön.
 God morgon förresten!


Ett tips: om ni grillar och får röken på er så är det bara att rotera på grillen.

Här är bilderna från grillkvällen uppe på Skinnis:)

Den coola tändaren som inte gick att blåsa ut.
Perfekta tänder?
Majas juice följer med i vårt och torrt;)
'

gott och blandat

Sommar-2010

Efter skog och havregrynsgröt

Idag var det ännu en gång uppstigning kl. 06.00 för en power walk med min käre far och Mika.
Så nu sitter jag här. Ensam. Musik i öronen. Endast en prick jag knappt känner är inne på facebook. Vad gör man?
Jo, man skriver ett inlägg på bloggen som några få läser. Lägger upp en bild på sig själv för att inlägget ska se lite trevligar ut.


Flummiga blir vi när vi är trötta

Denna kväll var Ebba, Lisa och Jenni här och vi åt gott, dekorerade lite cupcakes som jag bakat och planerade lite till en tältning som vi önskar ha inom en snar framtid:) Typ om två-tre dagar någonstans i Stockholm skärgård. Bilder kommer när jag fått dem från Jenni:). Så länge kan jag väl släng upp en bra mysig låt.
Florence + The Machine – Cosmic Love

Jar of Hearts - christina perri


I know i can’t take one more step towards you
cause all thats waiting is regret
don’t you know i’m not your ghost anymore
you lost the love i loved the most

i learned to live, half alive
and now you want me one more time

who do you think you are?
runnin’ ’round leaving scars
collecting a jar of hearts
tearing love apart
you’re gonna catch a cold
from the ice inside your soul
don’t come back for me
who do you think you are?

i hear you’re asking all around
if i am anywhere to be found
but i have grown too strong
to ever fall back in your arms

ive learned to live, half alive
and now you want me one more time

who do you think you are?
runnin’ ’round leaving scars
collecting a jar of hearts
and tearing love apart
you’re gonna catch a cold
from the ice inside your soul
don’t come back for me
who do you think you are?

it took so long just to feel alright
remember how to put back the light in my eyes
i wish i had missed the first time that we kissed
cause you broke all your promises
and now you’re back
you don’t get to get me back

who do you think you are?
running around leaving scars
collecting a jar of hearts
and tearing love apart
you’re gonna catch a cold
from the ice inside your soul
so don’t come back for me
dont come back at all

who do you think you are?
running around leaving scars
collecting a jar of hearts
and tearing love apart
you’re gonna catch a cold
from the ice inside your soul
so don’t come back for me
dont come back at all

who do you think you are?
who do you think you are?
who do you think you are?


:D

Såg just denna film för första gången på typ minst ett år. Den är så rolig och söt!

Var beredd på ett jätteeeeetråååkigt inlägg!

Jag vet att jag suger på att uppdatera... Det här blir en liten snabbgenomgång på vad som har hänt sedan jag kom hem från Kroatien.
Första veckan när jag kom hem så var jag bara hemma, varje dag såg likadan ut. Gick upp kl 06.00 och powerwalkade med min far i en timme plus fys, kom hemt åt frukost, duschade, läste, somnade, vaknade, läste.
edan träffade jag Maja en kväll:) Vi lagade köttfärssås och spagetti  och kolla på första Harry Potter filmen. Jag och Alice såg på pride-paraden(första gången för min del) och hade det skoj:) Sedan träffade jag Alice någon dag senare för att fixa Linns försenade 18-årspresent, tre inramade bilder på oss tre och en tröja där vi skrev citat från vå tid tillsammans:)

Det tog tid... blod svett och tårar... nja inte riktigt men nästan;). Dagen efter köpte vi tre popagandabiljetter:D Det ska bli så skoj! Sedan mys hemma hos Linn och vi gav henne presenterna. 
Måndag-torsdag har jag och Andrea tränat thaiboxning:) Lite rolig träning innan handbollssäsongen börjar. I förrgår var det tacos hemma hos Maja tillsammans med Linn, Yasmin och Johanna och sedan såg vi The stepfather. Den var bra.




Jag och Linn sov över och jag fick min första riktiga sovamorgon sedan juni! Sov till efter 11.00:) Till frukost bakade vi goooda scones!

Igår kväll satt vi samma gäng plus Monique och några av hennes och Yasmins kompisar uppe på Skinnis och grillade kööörv med bröd.
Varnade för att det skulle bli ett tråkigt inlägg men nu ska jag försöka göra det lite roligare att titta in här.
Bilderna är tagna från finfina Linns blogg:)

PUSS!

RSS 2.0